Regor Gnalk´s allmänvetenskapliga blogg

Just another WordPress.com weblog

Den starka elektromagnetiska kraften måste vara det som ligger bakom temperaturutjämning och temperaturökning

Posted by Roger Klang på maj 15, 2010

Roger Klang skrev:

”Tid hoppar, temperaturutjämning hoppar, rummet hoppar inte.

Jag har fått en tanke. De säger ju att tid hoppar framåt, och det är förståeligt när man tänker på det. Men i så fall måste även temperatur hoppa. När man tänker på den matematiska historien om sköldpaddan som kryper mot ett målsnöre, och som halverar sin sträcka för varje given tidsrymd vilket innebär att han aldrig kommer fram trots att han inte slutar röra sig framåt, så inser man att denna tillsynes oförenliga motsägelse också möjligtvis kan tillämpas på temperaturutjämning. Allt hänger på vid vilken exponent temperaturer utjämnar sig vid. Det blir en svår gubbe att lösa så relativ som temperaturutjämning är och i olika element också, men vid någon tempererad omgivning så måste, låt oss säga kokande vatten, halvera sin temperatur med exakt 50 procent vid varje given exakt lika lång tidrymd. Då kan temperaturen aldrig nå total utjämning med omgivningen, eller hur? Alltså måste även något så relativt som värme och temperaturutjämning ”hoppa” fram i graderna, precis som tid gör!

Hur är det då med rummet, hoppar det också? Jag tror det inte, det finns i alla fall ingenting som talar för det.” Citat här på bloggen av; Roger Klang, Lund Scaniae Sverige

Den starka elektromagnetiska kraften måste vara det som ligger bakom temperaturutjämning och temperaturökning. Det finns nog inget materiellt utbyte mellan atomerna. På något sätt påverkar närliggande elektroners och positroners banor varandra utan verkligt fysiskt utbyte. Vore det inte så, så skulle ett föremål som hettats upp till en miljon grader ha en jävlans massa elektroner och positroner att skicka ut jämfört med en spishäll till exempel. Någon kraft får atomer, eller deras ”satelliters” banor, att vilja likna varandra när man hettar upp eller kyler ner ett föremål, utan att atomerna eller positronerna eller någon annan del av atomerna har någon kontakt med varandra. Atomernas ”satelliter” eller elektroner och positroner, hoppar från det ena stadiet till det andra inom sin egen korpus när det hettas upp eller kyls ner.

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 15/5/2010

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: